" روستا " پشتوانه تولید ، حیات ، غذا و موجودیت کشور است و در برابر این حقیقت باید به این سوال جدی پاسخ داد که بر اساس چه استدلالی زندگی در روستا نباید به روانی و خوشی شهر باشد .
مقام معظم رهبری
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
پرشین وی : فضاپيماي «مسنجر» ناسا پس از طي كردن يك سفر شش ساله به سياره عطارد اكنون اولين تصاوير خود را از سطح اين سياره به زمين ارسال كرده است.
به گزارش ايسنا، بنابر اعلام ناسا اين نخستين تصاوير ارسالي يك فضاپيما از مدار نزديكترين سياره به خورشيد است.
فضاپيماي مسنجر كه در تاريخ 17 مارس وارد مدار سياره عطارد شد، ظرف شش ساعت 363 تصوير از آن تهيه كرد.
اولين تصوير ارسالي مسنجر از سطح سياره عطارد
قسمت بالايي تصوير اول نشان دهنده يك دهانه تيره رنگ غير معمولي موسوم به دبوسي است و درقسمت پايين تصوير نيز قسمتي از سياره عطارد در نزديكي قطب جنوب اين سياره كه تا پيش از اين رويت نشده بود ديده ميشود.
مسنجر اكنون پس از تنها تعداد محدودي سفر قادر است تا يك نقشه با مشتقات جرئي از سطح پر از دهانه عطارد ارائه كند.
ملاقات با نزديكترين سياره منظومه شمسي به خورشيد يك نقطه عطف مهندسي و علمي محسوب شده و اولين مواجهه با اين سياره صخرهاي كوچك از سال 1975 به شمار ميرود.
ستارهشناسان از آن رو كه اين سياره با وجود فاصله نزديك آن به خورشيد، مانند زمين خاكي بوده و گازي نيست به مطالعه در مورد آن علاقه دارند.
با اين حال، كاوش اين سياره به دليل دماي بالاي سطح آن كه سرب را ذوب ميكند بسيار سخت است.
تصوير ارسالي مسنجر از عطارد در دومين گردش خود در اكتبر 2008
به گفته ناسا سيارات كروي شكل مشابه بسياري در اطراف ستارگان خارج از منظومه شمسي وجود دارند و از اين رو مطالعه در مورد سياره عطارد ميتواند اطلاعات بيشتري در مورد جهانهاي خارج نيز در اختيار دانشمندان قرار دهد.
«مسنجر» كه از سرواژههاي «تحقيقات دامنه و ژئوشيمي محيط فضايي و سطح سياره عطارد» ساخته شدهاست، درتاريخ چهارم اوت 2004 سفر خود را با چرخش به دور زمين، ماه و خود سياره عطارد آغاز كرد كه بيشتر اين گردشها براي جلوگيري از افتادن آن در كشش گرانشي خورشيد بود.
اين فضاپيما هر 12 ساعت به دور عطارد گردش كرده و فواصل ديداري جامانده از دو فضاپيماي پيشين خود و تصاوير گرفته شده توسط مارينر 10 بين سالهاي 1974 و 1975 را پر خواهد كرد.
دانشمندان براي دهههاي متوالي از تصاوير فضاپيماي مارينر 10 كه تنها يك سمت سياره را نشان ميداد براي تحقيق در مورد اين سياره استفاده ميكردند.
فضاپيماي مسنجر در مسير خود به سمت عطارد تصاوير بسياري از آنچه مارينر موفق به ثبت آنها نشده بود گرفته و تنها پنج درصد سياره ناديده باقي مانده است.
اين مناطق بيشتر شامل قطبها شده و مسنجر در طول دوران ماموريت خود تلاش خواهد كرد تا اين مناطق را نيز در معرض ديد دانشمندان قرار دهد.
تصوير نزديك از دهانههاي سطح سياره عطارد تصوير دقيق از سطح پر دهانه عطارد از ارتفاع 450 كيلومتري دهانه Machaut
پرشین وی : یک کارشناس انگلیسی تصاویری را از درختان دهکدهای در پاکستان تهیه کرده است که نشان میدهند میلیونها عنکبوت در پی سیل سال 2010 به درختان پناه برده و این گیاهان را در میان تارهای خود مدفون کردهاند.
به گزارش خبرگزاری مهر، در سال 2010 سیل عظیمی مناطقی از پاکستان را درنوردید در پی این سیل میلیونها عنکبوت برای نجات خود به روی درختان پناه بردند و در نتیجه تنیدن حجم انبوهی تار، این درختان را به پیلههای عظیم الجثهای تبدیل کردند.
براساس گزارش نشنال جغرافی، در اثر ازدیاد بیش از حد تارهای عنکبوت این درختان و همچنین حشرات ساکن آنها مردند
در این راستا یک کارشناس انگلیسی به نام «راسل واتکینز» از دپارتمان توسعه بین المللی انگلیس تصاویری را از هجوم عنکبوتها و درختان پیلهای شکل تهیه کرده است.
پناهگاه عنکبوتها
در روستای «سیند» واقع در پاکستان درختان در اثر هجوم عنکبوتها شبیه به پیلههای کرم ابریشم شدند. این حادثه در جولای 2010 رخ داد زمانی که تنها در مدت یک هفته بهاندازه 10 سال بارندگی در این منطقه باران بارید. به این ترتیب آب در مدت کوتاهی بالا آمد و سطح وسیعی از مناطق مسکونی را درنوردید.
راسل واتکینز در این خصوص توضیح داد: «این یک نوع فاجعه در حرکت آهسته است. تا پیش از این سیل، مردم سیند هرگز با چنین پدیدهای مواجه نشده بودند.»
پیلهای از درختان
در این تصویر، پسر بچهای در کنار درختی که در میان تارهای عنکبوت مدفون شده ایستاده است. در اثر سیل سال گذشته پاکستان حدود 2 هزار نفر جان باختند و 20 میلیون نفر بی خانمان شدند.
کارشناسان در این خصوص توضیح دادند: «این سیل نسبت به سونامی اندونزی، زلزله سال 2005 پاکستان، زلزله 2010 هائیتی و توفان کاترینا به تعداد بیشتری از مردم آسیب رساند.»
بافندگان ناشناخته
تارهای غول پیکر عنکبوت در روستای سیند در پاکستان بر روی بسیاری از درختان منطقه دیده میشوند. این پدیده ناشناخته در بخشهای دیگری از دنیا به خصوص در مناطق گرمسیری نیز دیده میشود. باوجود این، هنوز مشخص نیست که کدام گونه از عنکبوتها این پیلهها را بر روی درختان پاکستان تشکیل دادهاند.
شبکه حفاظتی
تارهایی که عنکبوتها بر روی درختان سیند تشکیل دادهاند موجب شد که بسیاری از این درختان در اثر نرسیدن نور خورشید نابود شوند. هرچند به نظر میرسد که این تارها اثرات مثبتی هم داشتهاند. به طوریکه تعداد بسیار زیادی از حشرات به ویژه حشرات عامل انتقال بیماری مالاریا را هم نابود کردند.
درحقیقت، پس از این سیل، افزایش سطح آب امکان تولید مثل پشهها را افزایش میداد اما مردم این منطقه شاهد بودند که تعداد این حشرات پس از تنیده شدن این تارها از تعداد معمول نیز کمتر شد.
تارهای دفن کننده
به گفته راسل واتکینز، مرگ درختان پوشیده از این تارهای عنکبوت مشکلات جدیدی را برای ساکنان منطقه به وجود آورده است.
وی اظهار داشت: «در این منطقه تابستان بسیار گرم است اما این پوشش درختی تا حد قابل توجهی از شدت نور آفتاب میکاهد و موجب خنک شدن و تصفیه هوا میشود. درحالی که با تنیده شدن این تارها درختان دیگر قادر به انجام این وظیفه خود نبودند.»
جزیره عنکبوتها
درختانی که از میان آب بیرون آمده بودند برای عنکبوتهایی که در تلاش برای نجات خود بودند همانند یک کلک و وسیله نجات رفتار میکردند.
در سیند و مناطق اطراف آن، آبهای سیل به تدریج در زمین فرو رفتند و جمعیت درحال بازگشت به باقیماندههای دهکدههای خود هستند.
تاکنون حدود 90 درصد از مردم به مناطق خود بازگشتهاند اما بخش وسیعی از این مناطق کاملا ویران شده است.
جام جم آنلاين: نقش برجسته هاي کازرون در حوالي روستاي سرمشهدمي باشد. نقش برجسته بهرام دومين اثر تاريخي و منحصر به فردي است که در انتهاي روستاي سرمشهد و در ديواره کوه آغاجري و در ارتفاع 23 متري حجاري شده است. نقش برجسته مربوط به پنجمين پادشاه ساساني بهرام دوم مي باشد.