1- از افتخارات دستگاه اطلاعاتي كشور و پرسنل آن، اين است كه امام بزرگوار (ره) از آنها راضي بود و تلاش مخلصانه شما را كه از روي ايمان انجام ميگيرد، ارج ميگذارد، اين براي شما مايه افتخار است كه توانستيد رضايت آن مرد الهي و ملكوتي و حكيم و بزرگ و هوشمند را جلب كنيد.
2- خداوند انشاءالله به شما توفيق بدهد، تا بتوانيد كارهاي اساسي و مهم و تكليف سنگيني كه بر دوش شماست، به بهترين وجه انجام دهيد؛ تا همچنان كه امام(ره) در حيات خودشان از شما راضي بودند، انشاءالله در عالم ملكوت هم روح مطهر ايشان نسبت به شما سرشار از رضايت باشد.
3- امام عزيز(ره) عليرغم آن كه سابقه ذهني با مسائل اطلاعات نداشتند، اما چقدر نسبت به اين مسأله اهتمام داشتند. آنقدر ايشان براي وزارت اطلاعات و مسوولان آن اهميت قايل ميشدند و حرف آنها را ملاك ميدانستند كه من نمونه آن را براي هيچ دستگاهي نديدم. اين، بلوغ فكري آن بزرگ مرد را نشان ميداد كه همه چيز را با ديد حكمت الهي نگاه ميكرد. ايشان خيلي سنجيده فرمودند: برادران مشغول در جبهه اطلاعات، سربازان گمنامند.
4- علت اهتمام امام عزيز به شما، همين موضوع بود كه كار اطلاعات را مهم ميدانستند و اخلاص را در شما مشاهده ميكردند.
5- لازم است از برادران عزيز تشكر كنم كه اين فرصت را فراهم كردند تا از زحمات و تلاشهاي شبانه روزي و مجاهدتهاي خاموش و آرام و بيريايشان سپاسگزاري كنم.
6- بهترين كارها آن كاري است كه در او ريا و سمعه نيست؛ و اين در محدوده مسائل اداري به كار شما خوب ميخورد. اگر مسوولان دستگاهاي ديگر قاعدتا اينجا و آنجا اظهار ميكنند كه ما رئيس فلان دستگاه هستيم، طبيعت شغل شما اين است كه آن را پوشيده ميداريد، و زحماتتان و تلاشهايتان و دلهرههايتان و بيخوابيهايتان و كار مستمرتان از آفت ريا و سمعه دور ميماند؛ اين يك توفيقي است.
7- حقيقا كار شما سنگين، حساس، خطير، پرمشغله، پرد غدغه و يقينا موجب ثواب الهي است. انشاءالله موفق باشيد و بتوانيد با نشاط بيشتري اين راه و اين مسووليت بزرگ را پيش ببريد.
8- مجموعه وزارت توانسته است همچنان يك اعتماد مستحكمي را نسبت به خودش در دل بنده و بسياري از مسوولان حفظ كند.
9- خوشبختانه دستگاه اطلاعاتي ما ظرفيت كاريش بيش از سابقه عمرش است يكي به همين دليل كه گفته شد كه چون نيروهاي مومن هستيد و ديگر استفاده از تجربههاي گذشته، اين تجربهها بعضي تجربههاي بعد از انقلاب است و برخي تجربههاي پيش از انقلاب است.
10- بخش ضدجاسوسي يك بخش بسيار مهمي است. يعني شما مرزبانان هوشيار و تيزنگر در عرصه عظيم فعاليت اطلاعاتي هستيد. از دشمن نميشود توقع داشت كه به فكر توطئه، نفوذ و افساد نباشد اگر نبود كه دشمن نبود. دشمن نظام جمهوري اسلامي امروز، دشمن با انگيزهاي است، اين حقيقت را بايد بپذيريم چون احساس ميكند منافع او از طرف جمهوري اسلامي بهطور جدي مورد تهديد است.
11- شما برادران عزيز كه حقا و انصافا اين مسووليت عظيم را بر دوش گرفتيد. قبول اين مسووليت، تحمل اين مسووليت، اداي اين مسووليت، يكي از آن برجستهترين حسناتي است كه انسان در نظام اسلامي ميتواند بجا بياورد و آن را تقديم كند. البته كار سختي هم است. اجر زيادش هم بهخاطر همين سختياش است. به تعبير معروف، ورود در ميدانهايي كه براي انسان هم زحمت دارد هم خطر دارد، هم پاداش دنيوي محسوسي مثل ستايشهاي مردم و اينها ندارد.
12- ورود به چنين ميدانهايي با آن خطرات، جگر شير ميخواهد و شما الحمدلله اين جگر شير را داشتيد و وارد اين ميدان شديد، انشاءالله خدا كمكتان كند.
13- بعضي از نعمتهاي الهي براي غالب مردم قابل لمس و درك نيست؛ مگر وقتي كه وجود ندارد، كه از آن جمله همين دو نعمت معروف صحت و امنيت است: <نعمتان مجهولتان الامن و العافيه.> وقتي انسان، سالم و صحيح حركت ميكند، هيچ توجه ندارد كه سالم است؛ اما اگر خداي نكرده يك سرماخوردگي يا عارضه ديگري پيدا شد قلب و كبد و كليه اختلال پيدا كرد آن گاه انسان ميفهمد كه عجب، سلامتي ندارد! همچنين وقتي ما راحت و بدون مزاحمت به مسافرت ميرويم يا در كوچه و خيابان حركت ميكنيم و شاهد حضور دشمن در كشور و در زندگي روزمره و در كارهاي دولتي نيستيم و كارهايمان را انجام ميدهيم تا آن موقع معناي امنيت و به طريق اولي و به تبع آن، نقش حافظان و پاسداران امنيت را درست نميفهميم؛ اما وقتي خداي نكرده در جايي بمبي منفجر شد، تروري انجام گرفت يا جادهاي مسدود گشت، آنگاه معناي امنيت را ميفهميم.
14- اگر امنيت نباشد چه به صورت ناامنياي كه ايجاد ميكنند و مانع كارها ميشوند و چه به صورت ايجاد اختلال در درون دستگاههاي كننده كار و دشمن شناسايي و تعقيب و محاصره نشود و ضربه نخورد، كدام وزارتخانه و كدام تشكيلات توليدي و سازندگي و غيره وجود دارد كه بتواند كارش را انجام دهد؟ شما فرض بفرماييد يك آدم ناباب زرنگ در يك دستگاه برنامهريزي در كشور وجود داشته باشد و خرابكاريهاي او شناخته نشود؛ مگر اين دستگاه برنامهريز ميتواند موثر باشد؟ هر كاري بكنند، آن آدم خرابكار كه در درون دستگاهي پنهان شده و چهره خودش را پوشيده نگه داشته، كار را خراب خواهد كرد و اصلا توفيقي پيدا نخواهد شد.
15- خوب است براي همه مردم عزيز ما اين نكته روشن باشد كه اگر ما ميبينيم در سالهاي اخير برخلاف سالهاي حضور فعال دشمن در جامعه ما مردم كارهايشان را انجام ميدهند، كسبشان را ميكنند و دولت برنامههاي خودش را انجام ميدهد، به خاطر اين است كه مجموعه عظيم و تشكيلات مقتدر و عاقل و دلسوزي حضور دارد. معناي اين حرف آن نيست كه دشمن از ضربهزدن منصرف شده است؛ نخير، همين حالا هم اگر براي دشمنان مانعي در كار نباشد، همان ضربههاي سال شصت را خواهند زد و همان اختلالات ايجاد خواهد شد. اين نشاندهنده نقش مجموعه اطلاعاتي و حافظ امنيت كشور در مقابل دشمنان است.
16- صحنهاي كه شما درگير آن هستيد، صحنه بسيار عجيبي است. شايد در ميان سنگرهايي كه جمهوري اسلامي مبارزه ميكند مبارزه به معناي خاص آن و دست به يقهشدن و ضربهزدن و ضربه خوردن هيچ سنگري با فضيلتاز سنگر شما نباشد؛ چون هميشه و در همه جا، خطر از ناحيه نفوذ اطلاعاتي دشمن بيشتر است.
17- شما عزيزان جزو زحمتكشترين و دلسوزترين مأموران و مسوولان دستگاه اداري نظام جمهوري اسلامي هستيد و حقيقتا اين تعبير سربازان بينام و نشان و ناشناخته درباره شماها و كساني كه با شما كار ميكنند تعبير درستي است. با همين روحيه كار كنيد، با همين نيت.
18- خيليها به طور ناخودآگاه شايد از تمجيدها و ستايشها و معرفي شدنها و اين كه مردم آنها را ميشناسند بتوانند برخي از انگيزههاي بشري را در خودشان اشباع كنند در شما اين هم نيست.
19- اولين چيزي كه شما احتياج داريد، اعتماد مردم به دستگاه اطلاعات است؛ به نظر من اين نكتهي اساسي را هيچ وقت نبايد فراموش كنيد و بايد اطلاعات جمهوري اسلامي اين باشد، اعتماد مردم را جلب كنيد. همان اندازهاي كه مردم به دستگاههاي اطلاعاتي در كشورهاي ديگر و در كشور خود ما قبل از انقلاب بدبين بودند، به همان اندازه بايد به دستگاه اطلاعاتي ما خوشبين باشند و اعتماد داشته باشند، زمينه هم آماده است. خوب وزير اطلاعات بحمدالله جناب آقاي ري شهري از چهرههاي موجه و محترم ما هستند و مورد تأييد مسوولين كشور، مورد تاييد امام، اين يك روحاني با سابقه و شناخته شده، خوب اين خودش يك امتياز است و برادران مورد اعتماد و سابقهدار در دستگاه رهبري اطلاعات مشغول كار هستند. اين يك زمينهي مناسبي است براي اين كه اطلاعات بتواند واقعا حمايت مردم را جلب بكند و بايد بتوانيد شما كاري بكنيد كه مردم پناه بياورند به شما، اين كي خواهد شد؟ اين در هنگامي خواهد شد كه آن بيغرضي مطلق، يعني واقعا لاتنظر الي من قال در اطلاعات به معناي واقعي كلمه وجود داشته باشد.
20- البته بايد پشتيباني عظيم مردمي شما حفظ شود. مردم بايد هوشياري اطلاعاتي خود را حفظ كنند و در مقابل تحرك دشمن حساسيت داشته باشند. در نظام جمهوري اسلامي، حضور عظيم مردم، اقتدار الهي را نشان ميدهد و به ميزان زيادي دشمن را مايوس ميكند؛ اما اين نكته به معناي آن نيست كه تحركات دشمن و خباثتهاي او تمام شده است؛ خير، نميتوان انتظار داشت كه دشمن خباثتهاي خود را متوقف كند. آنچه موجب ميشود كه دشمن نتواند ادامه دهد، هوشياري مردم است. ارتباط با مردم را قوي كنيد و اخلاص و تقوا و رابطهي با خدا را سرلوحهي كار خود قرار دهيد.
21- اين چيز بسيار بسيار مهمي است كه وظيفه خودتان شما بايد بدانيد و به همه زيردستهايتان اين را تذكر بدهيد و به كساني كه با شما كار ميكنند، كه آبروي افراد محفوظ باشد. چون گاهي اوقات ميشود كه با يك عجله در قضاوت و سرعت در تصميمگيري يك مثلا چيز بيارزشي، بياهميتي به عنوان يك چيز مهم تلقي ميشود و جلوه ميكند و نتيجه اين ميشود كه حيثيت افرادي از بين ميرود، عرص افراد پامال ميشود كه نبايستي اين كار بشود. اين هم در كنار آن؛ يعني آن بياعتمادي خلاصه به معناي اين نيست كه ما نسبت به هر جايي كه شك كرديم فورا يك حركتي را آنجا انجام بدهيم كه نادرست باشد.
22- عامل پيشرفت وزارت اطلاعات و سرويس اطلاعاتي ديني جمهوري اسلامي، ايمان قلبي است؛ چون با ايمان و با عشق و با محاسبهي الهي كار كردند. شما در زيارت امام حسين(ع) و ديگر ائمه، يك جاهايي ميخوانيد:
«صيرا و احتسابا»؛ تو صبر كردي در مقابل اين حادثه و مصبيت؛ اين تكليف سنگين و اين محروميت، و آن را پاي خدا حساب كردي. بيخودي كه نميشود پاي خدا حساب كرد؛ تا براي خدا نباشد كه نميشود پاي خدا حساب كرد؛ مگر ميشود سر خدا را كلاه گذاشت؟! انسان كاري را از روي شهوت و غضب خودش انجام دهد، بعد بگويد اين هم براي خدا! نه؛ آن كاري كه شايد براي شما خوشايند هم نيست؛ سود مادي هم ندارد؛ اما شما آن را براي خدا انجام ميدهيد، اين ميشود كه كار براي خدا؛ عمل صالح اين است.
23- شما كه خودتان بهتر از ديگران اينها را ميدانيد و با آن آنات و لحظات و ساعات دشواري كه حافظان امنيت ميگذرانند تا اين هديه قيمتي الهي به دست آيد، بيشتر از هر كسي آشنا هستيد و خودتان آن ساعات دشورا را ميگذرانيد. از اين جهت وقتي خداي متعال توفيق داد تا شما كار خوبي را انجام دهيد، اولا بايد خدا را شكر كنيد. ميتوانست اين توفيق را به شما ندهد.
24- شكر كنيد. خدا را ازياد نبريد و اين توجه موجب خواهد شد كه اين نعمت براي ما بماند و همچنين، توسعه و افزايش پيدا كند.
25- اگر چه دستگاه اطلاعاتي ما جوان است و در دنيا هم تنهاست و از كمكهاي معمولي و رايج كه معمولا دستگاههاي اطلاعاتي بهرهمندند بيبهره است، اما همان روح ايمان و خلوص نيت و احساس وظيفه و تعهد و اعتنا و پايبندي به ارزشهاي اخلاقي، كارايي بيشتري به شما ميبخشد و نقصهاي ديگر را جبران ميكند؛ قدر اين روحيه را بدانيد.
26- ما بايد قدر موضع قاطع امام را بدانيم. بدون شك اين موضع، موضع شخصي او نبود؛ بلكه موضع نظام جمهوري اسلامي را منعكس ميكرد، كه مظهر و معلم و معمار و خطدهندهاش امام(ره) بود. موضع ما هم بدون هيچ كم و زياد، همين است. در چنين شرايطي، تمام نيروهاي دفاعكننده از مرزهاي انقلاب ازجمله نيروهاي اطلاعاتي بايد قوي و هوشيارانه عمل كنند. با قوت و نيروي شما، دشمن عقبنشيني ميكند. با اعمال اقتدار نظام جمهوري اسلامي، دشمن مايوس ميشود. با ضعف و سستي، هيچ از تعرض دست برنميدارد.
27- البته بايد پشتيباني عظيم مردمي شما حفظ شود. مردم بايد هوشياري اطلاعاتي خود را حفظ كنند و در مقابل تحرك دشمن حساسيت داشته باشند. در نظام جمهوري اسلامي حضور عظيم مردم، اقتدار الهي را نشان ميدهد و به ميزان زيادي دشمن را مايوس ميكند؛ اما اين نكته به معناي آن نيست كه تحركات دشمن و خباثتهاي او تمام شده است؛ خير، نميتوان انتظار داشت كه دشمن خياثتهاي خود را متوقف كند آنچه موجب ميشود كه دشمن نتواند ادامه دهد، هوشياري مردم است. ارتباط با مردم را قوي كنيد واخلاص و تقوا و رابطهي با خدا را سرلوحهي كار خود قرار دهيد.
28- مواظب باشيد اخلاصتان را از دست ندهيد. اگر توانستيد با همين اخلاص و صفا و دلسوزي، براي مردم و انقلاب و اسلام كار كنيد و احساسات و انگيزهها و نيتهاي خود را خالص كنيد، بدانيد پيرو
:: موضوعات مرتبط:
گمنام ,
گمنامي در كلام و نگاه مقام معظم رهبری (مد.ظله) ,
,
:: بازدید از این مطلب : 248
|
امتیاز مطلب : 22
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6