نوشته شده توسط : خلیل بانظم


علي صيادشيرازي سال 1323 در شهرستان درگز ديده به جهان گشود و سال 1346 موفق به اخذ درجه كارشناسي از دانشكده افسري شد و سپس در بخش‌هاي مختلف ارتش، به ويژه در غرب كشور به وظيفه پاسداري از كشور پرداخت. وي پس از طي دوره تخصص توپخانه به عنوان استاد در مركز آموزش توپخانه اصفهان مشغول به تدريس شد.

صياد شيرازي در سازماندهي نيروهاي انقلابي ارتش نقش بسزايي داشت. وي پس از پيروزي انقلاب، در بحبوحه غائله سال 1358 ضدانقلاب در كردستان، به فرماندهي عمليات شمال غرب كشور برگزيده شد و در پاكسازي كردستان به همراه شهيد دكتر چمران و ديگر رزمندگان غيور اسلام نقش مهمي ايفا كرد و پس از خلع بني‌صدر، براي پايان دادن به ناهماهنگي ارتش و سپاه، قرارگاه مشترك عملياتي سپاه و ارتش را راه‌اندازي كرد.

پس از شهادت سرلشكر ولي‌الله فلاحي كه پس از پيروزي انقلاب اسلامي نقش ارزنده‌اي در حفظ انسجام نيروي زميني ارتش و نيز سازماندهي واحدهاي آن داشت و تا هنگام شهادت در جهت حفظ روحيه و توان رزمي نيروهاي تحت فرماندهي خود از كردستان تا خوزستان لحظه‌اي نياسود؛ 9 مهر 1360، سرلشكر ظهيرنژاد (فرمانده وقت نيروي زميني) به سمت رئيس ستاد مشترك ارتش منصوب و صيادشيرازي(با درجه سرهنگي) با حكم امام خميني (ره) به عنوان فرمانده نيروي زميني ارتش منصوب شد.

صياد شيرازي، در سلسله عمليات پيروزمند ثامن‌الائمه، طريق‌القدس، فتح‌المبين، بيت‌المقدس، رمضان، مسلم بن‌عقيل، مطلع‌الفجر، محرم، والفجر 1، 2، 3، 4،... خيبر و بدر فرماندهي نيروهاي ارتش را برعهده داشت و 23 تير 1365، به فرمان امام خميني (ره) به‌عضويت شوراي عالي دفاع منصوب شد.

صياد شيرازي 18 ارديبهشت 1366، از سوي امام قدس سره به دريافت درجه سرتيپي نايل آمد. وي مهر 1368، بنا به درخواست رئيس ستاد كل نيروهاي مسلح و با موافقت و حكم فرماندهي معظم كل قوا به سمت معاونت بازرسي ستاد كل و شهريور 1372 به سمت جانشين رياست ستاد كل نيروهاي مسلح منصوب شد.

صياد شيرازي 16 فروردين 1378، همزمان با عيد خجسته غديرخم به درجه سرلشكري نايل آمد و چند روز بعد، با افتخار شهادت، به درجه سپهبدي ارتقا يافت.

سرانجام صيادشيرازي بامداد 21 فروردين 1378 به وسيله عوامل مسلح سازمان منافقين در پوشش رفتگر، مقابل در منزل مسكوني‌اش واقع در تهران و در برابر ديدگان فرزندش شهید شد .




:: موضوعات مرتبط: ایام , ,
:: بازدید از این مطلب : 288
|
امتیاز مطلب : 23
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : جمعه 19 فروردين 1385 | نظرات ()
نوشته شده توسط : خلیل بانظم


شهيد آيت‌الله سيدمحمدباقر صدر 25ذي‌القعده سال 1353 قمري مصادف با 1934 ميلادي و 1313 شمسي در شهر كاظمين به دنيا آمد. پدرش سيد حيدر صدر از دانشمندان بزرگ شيعه عراق و مادرش دختر عبدالحسين آل‌ياسين از مردان برجسته علمي و مذهبي عراق بود.

شهيد صدر در 3 سالگي پدرش را از دست داد و تحت سرپرستي برادر بزرگ آيت‌الله سيداسماعيل صدر و دايي خود پرورش يافت. دروس ابتدايي خود را در مدرسه (منتدي النشر) فرا گرفت و در همان دوران ابتدايي بر فراز منبري كه در صحن كاظمين قرار داشت به ايراد خطبه مي‌پرداخت. او در 12 سالگي براي گذراندن دوره عالي حوزه به نجف اشرف رفت و در محضر شيخ محمدرضا آل ياسين و آيت‌الله سيداسماعيل خويي شاگردي كرد. او در 17‌سالگي به درجه اجتهاد رسيد و در 25 سالگي تدريس خود را در دروس عالي براي دانش‌پژوهان حوزه آغاز كرد و از عالي‌ترين كرسي تدريس برخوردار شد.

او سال 1377 قمري حزب الدعوه الاسلاميه را تأسيس كرد.

شهيد صدر بيش از 24 كتاب در زمينه‌هاي مختلف علوم ديني و اجتماعي به رشته تحرير درآورد كه برخي از آنان عبارتند از: 1ـ اقتصادنا 2ـ الاسس المنطقيه لااستقراء 3ـ الاسلام يقودالحياه 4ـ الابنك الربوي في الاسلام 5ـ يحوث حول الولايه 6ـ فلسفتنا 7ـ العالم الجديد الاصول 8 ـ فدك في التاريخ 9ـ بحوت حول المهدي(ع) 10ـ الفتاوي الواضحه. مطالعات و پژوهش‌هاي شگرف و عميق او در مسائل كلان مثل هستي‌شناسي، انسان‌شناسي، معرفت‌شناسي، فلسفه تاريخ و ولايت، پاسخگوي بسياري از شبهات پژوهشگران است.

نبوغ و استعداد درخشان شهيد صدر همراه با مبارزات سياسي‌اش در صحنه اجتماعي باعث شد كه ديدگاه‌هاي او كه حاصل درك عميق از مفاهيم ديني بود، هنوز از تازگي و طراوت خاصي برخوردار باشد.

كتاب «اقتصاد ما» حاوي نظرات اقتصادي او بر مباني فقهي اسلام بوده و اين كتاب نخستين تلاش علمي براي استخراج و تدوين نظام اقتصادي اسلام از احكام شريعت است.آيت‌الله صدر 4 بار توسط حزب بعث عراق بازداشت و دستگير شد؛ سال 1392 قمري در حالي كه در بيمارستان بستري بود، سال 1397 بعد از مراسم اربعين حسيني، سال 1399 به دنبال پيروزي انقلاب اسلامي ايران و بار چهارم سال 1400 قمري برابر با 19 فروردين 1359 شمسي به دستور صدام حسين بود كه اين‌بار او را پس از دستگيري به همراه خواهرش بنت‌الهدي در تاريخ 22 جمادي‌الاول به شهادت رساندند .




:: موضوعات مرتبط: ایام , ,
:: بازدید از این مطلب : 263
|
امتیاز مطلب : 22
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : جمعه 19 فروردين 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : خلیل بانظم


تشكيل نظام جمهوري اسلامي 1358 كه در پي برگزاري رفراندوم عمومي در 2 روز پياپي دهم و يازدهم فروردين اعلام شد، مهم‌ترين رويداد سياسي در ايران پس از پيروزي انقلاب در 22 بهمن 1357 محسوب مي‌شود.

در آستانه برگزاري رفراندوم «جمهوري اسلامي» امام خميني، در پيامي دو نكته اساسي را متذكر شدند؛ يكي ضرورت شركت همه جانبه مردم در رفراندوم با توجه به شرايط سياسي حساس ايران و كمين دشمنان اسلام و ديگري آزاد بودن عموم مردم در انتخاب نظام دلخواهشان بود.

به هر حال مردم در همه‌پرسي تعيين هويت سياسي آينده كشور فعالانه شركت كردند و 2‌/‌98 درصد آنان به نظام جمهوري اسلامي رأي دادند.

امام خميني در صبحگاه 12 فروردين، علاوه بر تبريك به مردم به دليل برقراري نظام جمهوري اسلامي، ماهيت و ويژگي‌هاي اين نظام را نيز برشمردند. گرچه نزديك به 3 دهه از صدور آن پيام مي‌گذرد ولي همچنان بايد از آن به عنوان «منشور نظام جمهوري اسلامي» ياد کرد .




:: موضوعات مرتبط: ایام , ,
:: بازدید از این مطلب : 282
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : جمعه 19 فروردين 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : خلیل بانظم

عيد نوروز 42 با سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) رئيس مذهب تشيع مصادف شد و آيات عظام در قم اعلام عزاي عمومي كردند. البته امام خميني اين تصميم را فقط به دليل همزماني با سالروز شهادت امام ششم شيعيان ندانست. امام در اعلاميه‌اي نوشت: «دستگاه حاكمه مي‌خواهد با تمام كوشش و هدم احكام ضروريه اسلام قيام و به دنبال آن مطالبي است كه اسلام را به خطر مي‌اندازد، لذا اينجانب عيد نوروز را به عنوان عزا و تسليت به امام عصر(عج) جلوس مي‌‌كنم...»
 

آيت‌الله گلپايگاني هم براساس رسم هرساله آيت‌الله بروجردي و پيش از ايشان، حاج شيخ‌عبدالكريم حائري يزدي مجلسي در«فيضيه» برقرار كرد كه آتش هجمه رژيم در اين مدرسه گشوده شد و مجلس آقايان ديگر با اندكي تشنج، بدون درگيري پايان يافت. رژيم پهلوي سعي كرد اين زد و خورد نيروهاي خود را با روحانيون قمي، به دهقانان منتسب و اعتراض آنان را به مخالفت علما با اصلاحات ارضي تعبير كند. اما آن چه در اين ميان اهميت داشت، اين بود كه بيانيه‌‌هاي اعتراض‌آميز علما مستقيم يا غيرمستقيم عليه شخص شاه بود. امام خميني هم صريحا تاكيد كرد: «شاه دوستي يعني تجاوز به احكام اسلام و تبديل احكام قرآن كريم.» پس از اين اتفاق، سلسله جلسات براي تعظيم جايگاه روحانيت و اعتراض به رفتار نظام پهلوي برگزار شد.



:: موضوعات مرتبط: ایام , ,
:: بازدید از این مطلب : 266
|
امتیاز مطلب : 19
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : جمعه 19 فروردين 1390 | نظرات ()

صفحه قبل 1 صفحه بعد